Ghid comparativ al telefoanelor anului 2016

Când te gândești să-ți cumperi un telefon nou, nu ar trebui să-ți limitezi alegerea doar la unul sau două branduri. Ia cea mai bună decizie studiind ghidul nostru comparativ.

Modelele pe care le-am inclus în analiza noastră sunt:

Să vedem împreună caracteristicile!

[nextpage title=”Mărimea” ]

Mărimea

Din acest punct de vedere, nici unul nu arată la fel ca celălalt. iPhone 6s nu este chiar un telefon mare, dar arată așa pe lângă micul iPhone SE. Telefoanele mici au avantajele lor, sunt ușor de utilizat cu o singură mână, pot fi ținute mai ușor în mână sau în buzunar. Dar dacă preferi ecranul mare, ai o mare varietate de opțiuni, ecrane de 5.1″ până la 5.5″ și chiar mai mult.

[/nextpage]

[nextpage title=”Greutatea” ]

Greutatea

Nici unul dintre modelele alese de noi nu sunt foarte grele, cu iPhone 6S plus cântărind cel mai greu, până la micul iPhone SE, ușor ca o pană.

[/nextpage]

[nextpage title=”Material” ]

Material

Nu prea veți simți miros de plastic aici. Designul din aluminiu a devenit standardul la acest nivel. Excepție fac telefoanele Samsung, care au spatele din sticlă și doar rama din aluminiu. (Încă premium, doar pur și simplu nu sunt integral metalice.)

Nexus 6P și LG G5 au și ele puțină sticlă în spate, în jurul zonei camerei.

[/nextpage]

[nextpage title=”Culoare” ]

Culoare

Indiferent de tipul de telefon pe care îl alegi, ai câteva opțiuni de culoare la fiecare. Dar nu toate opțiunile de culoare sunt disponibile la noi.

[/nextpage]

[nextpage title=”Mărimea ecranului” ]

Mărimea ecranului

Nexus 6P are ecranul cel mai mare din acest grup, mai mult decât dublu decât cel mai mic, același iPhone SE.

[/nextpage]

[nextpage title=”Rezoluție” ]

Rezoluție

Telefoanele Apple iPhone sunt singurele din acest grup care nu au ecrane Ultra Quad HD, cunoscute sub numele de QHD , 2K sau 1440dpi. Ecranele de iPhone au o densitate a pixelilor în mod evident mai mică, dar cu precizie destul de mare de culoare, luminozitate și unghiuri de vizualizare.

[/nextpage]

[nextpage title=”Display” ]

Display

În competiția IPS  vs. AMOLED scorul este de 5 la 3.

[/nextpage]

[nextpage title=”Ecran sensibil la apăsare” ]

Ecran sensibil la apăsare

Apple 3D Touch adaugă o serie de comenzi rapide pentru iOS, permițându-vă să apăsați mai tare pe ecran pentru a previzualiza conținutul și a trece direct în alte aplicații.

Însă nu este o caracteristică esențială, nici revoluționară așa cum a dorit Apple să fie.

[/nextpage]

[nextpage title=”Baterie” ]

Baterie

Testele au arătat că LG G5, Galaxy S7, S7 Edge și HTC 10, în această ordine, au avut cea mai bună durată de viață a bateriei în video streaming.

[/nextpage]

[nextpage title=”Camera foto” ]

Camera foto

La această categorie cifrele nu contează prea mult, pentru că o rezoluție mai mare nu înseamnă neapărat fotografii mai bune. Cele mai bune camere se regăsesc la HTC 10 și la cele două modele de la Samsung.

[/nextpage]

[nextpage title=”Procesor” ]

Procesor

Toate cele 8 telefonae sunt suficient de rapide pentru orice ai avea nevoie să lucrezi. Telefoanele cu Android Snapdragon 820 sunt doar puțin mai bune decât chipul A9 de la Apple. Nexus 6P cu Snapdragon 810 este ultimul în teste, deși este un telefon foarte rapid.

[/nextpage]

[nextpage title=”RAM” ]

RAM

iOS este cunoscut pentru gestionarea perfectă a memoriei, deci nu ai nevoie de mai mult de 2M de RAM.

[/nextpage]

[nextpage title=”Stocare” ]

Stocare

Apple continuă să pornească de la 16G spațiu de stocare. Acum câțiva ani asta era suficient, dar dimensiunea aplicațiilor, fotografiilor și video-urilor de azi îl fac puțin restrictiv. Iar tehnica de up-sell a companiei este cam costisitoare.

[/nextpage]

Am mai putea vorbi despre senzorul de amprentă, prezent la toate modelele, sau de rezistența la apă, unde modelele Galaxy au calități semnificative.

Depinde doar de tine ca să faci cea mai bună alegere.