Gaming la un nou nivel cu monitorul Philips Momentum 3000 27M1N3500

A fi un gamer mai bun nu ține doar de antrenament, de reflexele tale, de orele petrecute la calculator, de trucurile sau cheat-urile învățate. Setup-ul și unele caracteristici ale echipamentelor tale te pot face un gamer mai competitiv, te pot ajuta să obții un scor mult mai bun decât alții. Acestea includ dotările computerului pe care joci, dar și calitatea accesoriilor, inclusiv a monitorului de gaming pe care ți l-ai ales. 

Noi ne pregătim de joc cu un laptop Asus TUF F15 FX506LH și monitorul extern Philips Momentum 3000 27M1N3500 cu rezoluție QHD 2560×1440 la 144 Hz.

Gaming la un nou nivel cu monitorul Philips Momentum 3000 27M1N3500

Calitatea ecranului este esențială pentru ca experiența ta de joc să fie una satisfăcătoare, rezoluția fiind cea care dă nivelul de finețe al detaliilor vizibile.  Practic monitorul de gaming trebuie să prezinte la un nivel cât mai ridicat outputul plăcii tale video și al procesorului în timpul jocului. El este responsabil pentru afișarea rezultatului final al întregii capacități de procesare și randare a computerului tău, sub formă de culori, mișcare, claritate a imaginii și senzație de real a jocului. 

Monitorul de gaming pe care îl testăm astăzi are o rezoluție ridicată, 2560×1440 pixeli, demonstrându-și în mod special rapiditatea și capacitatea de a livra experiențe de joc fluide. Această rezoluție este completată și de rata de refresh aproape ideală de 144Hz, benefică pentru orice jucător, dar în special pentru cei care preferă jocurile de tip first person shooter. 

De aceea am pregătit pentru tine un tabel, ca să înțelegi mai bine ce se întâmplă atunci când monitorul are o rată de refresh de 60Hz sau una de 144Hz. 

Caracteristica60Hz144Hz
Rata de împrospătareImaginea se împrospătează pe ecran de 60 de ori în fiecare secundăImaginea se împrospătează pe ecran de 144 de ori în fiecare secundă
Actualizarea imaginiiRată medie de actualizare a imaginiiRată rapidă de actualizare a imaginii
Calitatea imaginiiBunăAproape perfectă
Timp de răspunsMediu-slabRapid
PerformanțăSub mediePeste medie
Experiență de jocNerecomandatFluidă, în timp real

Este cu adevărat o rată rapidă de refresh. Obiectele în mișcare se observă repede, schimbarea de perspectivă a camerei se simte mai lin, iar  neclaritatea percepută a mișcării este foarte redusă.

Cu monitorul Philips Momentum 3000 ai avantaj la joc cu 1ms timp de răspuns în modul gaming (MPRT), ceea ce, împreună cu rata de refresh ridicată de 144Hz, mult mai mare decât a unui monitor standard, se simte mai ales atunci când joci jocuri competitive precum Call of Duty. Ca gamer vei aprecia avantajul pe care ți-l conferă display-ul. Abilitatea de a răspunde în timp real la orice mișcare a inamicului, fără niciun fel de întârziere, înseamnă diferența dintre a câștiga sau pierde un meci. 

Input lag-ul este intervalul de timp în care comanda ta apare pe ecran. Practic e vorba de milisecundele care trec după ce ai apăsat pe buton până când caracterul tău începe să reacționeze. El depinde de multe, dar în primul rând de rezoluția monitorului, fiind legat de timpul de răspuns dar esențial diferit de acesta. 

Cu monitorul potrivit, singura condiție pentru ca jocul tău să se simtă responsive este ca tu să apeși cât mai repede butonul care trebuie. Acest lucru nu se întâmplă cu un monitor non-gaming, a cărui tehnologie pune accent pe procesarea imaginilor pentru a îmbunătăți calitatea acestora. Când vine vorba de jocuri și conținut video ai nevoie de un monitor puternic, care să reducă aproape spre zero acest input lag. Nu putem spune decât că acest Philips 27M1N3500 cu Ultra Low Input Lag este cel mai bun partener de joc pentru noi, dar și pentru tine.

Toate aceste caracteristici nu sunt de prea mare folos doar ele însele. Monitorul are nevoie și de o rată de sincronizare excelentă, mai precis timpul necesar ca refresh-ul să se distribuie uniform pe ecran, în fiecare secundă. Jocurile fac și ele sincronizare, dar au nevoie ca monitorul să le poată susține, atlfel imaginile vor părea că se bâlbâie. Mai este și problema sincronizării frecvenței frame-urilor de pe monitor cu cea a plăcii grafice, care dacă nu se întâmplă bine, conduce la ruperi de ritm. 

Aici intervin tehnologiile adaptive, cum este AMD FreeSync, la nivel Premium în cazul monitorului nostru, asigurând suportul perfect pentru rata de refresh variabilă, ceea ce elimină orice efect de destrămare a imaginii și reduce lag-urile. Fidelitatea imaginii este completată și cu ajutorul HDR10, care îmbunătățește aspectul culorilor, conferă mai multă luminozitate și nivel de detaliu la fiecare joc. 

Mai mult decât tehnologiile care îmbunătățesc calitatea imaginii, Philips Momentum 3000, ca orice monitor dedicat pentru gaming, încorporează și tehnologii de protejare a ochilor, pentru reducerea oboselii și a senzației de ochi uscați. Chiar și o sesiune de joc de doar 30 de minute la un monitor necorespunzător, poate avea un impact negativ asupra confortului ochilor. Tehnologiile tip Flicker free, Anti glare și Low blue mode creează atmosfera de joc confortabilă și îți protejează ochii pe termen lung, ca să nu mai vorbim de creșterea preciziei în jocurile competitive.

Setup și design

Setup-urile cu multi-monitoare sunt un fel de stereotip al hacker-ului sau al programatorului super-dotat, însă lumea monitoarelor duale sau chiar triple este foarte accesibilă în prezent, oferind beneficii tangibile unei game largi de utilizatori, fie că vorbim de gameri, streameri, profesioniști, sau pur și simplu persoane care își doresc să se bucure de o experiență vizuală premium.

În setup-ul nostru avem monitorul Philips Momentum 3000 de 27 inch, conectat la un laptop de gaming cu ecran de 15 inch. Nevoia de a juca pe un ecran mai mare este intrinsecă, iar laptopul tău de gaming este puțin probabil să aibă un display mai mare de 17 inch. Diferența este uriașă, iar conectarea este foarte simplă. Poți folosi unul dintre cele două porturi de conectare HDMI 2.0 pe care le are monitorul Philips 27M1N3500, sau poți face conectarea cu DisplayPort-ul 1.4 al monitorului. Conectivitatea lui este absolut suficientă pentru orice cerință de gaming modern. Având la dispoziție un dual HDMI 2.0 și un DisplayPort 1.4 poți conecta în același timp un PS5, un Xbox Seria X și un PC sau laptop. Asta înseamnă că poți juca orice, pe orice dispozitiv dar pe același display. 

Designul este cu adevărat un factor distinctiv, foarte important pentru noi, gamerii. Un monitor de gaming care se respectă trebuie să fie atractiv, să se diferențieze prin temă, culorile speciale sau efectele RGB, să-ți dai seama de scopul lui chiar fără să-l deschizi. 

Iar monitorul Philips Momentum 3000, chiar arată bine, ziua și noaptea, aproape fără reflexii, cu ramele subțiri și suportul ca o gheară. Poate fi reglat în sus și în jos, chiar și înclinat, în funcție de preferință. 

În plus, monitorul de gaming trebuie să suporte și să susțină o multitudine de accesorii în același timp…. Ce drăguț că ai unde să-ți atârni căștile atunci când nu le folosești!

Mai mult, ne bucurăm și de Speakerele built-in, întotdeauna utile, chiar dacă uneori preferăm mai mult căștile. Un audio bun al monitorului te scutește să mai conectezi alte boxe și să te bucuri de experiența de gaming cu un sunet deloc mediocru. 

Rolul monitorului în îmbunătățirea experienței tale de gaming

Monitorul este fereastra, interacțiunea directă între tine și jocul tău. De el depinde în mare măsură modul în care tu te bucuri de joc. Unii gameri nu par să înțeleagă asta și investesc mai mult în componente, dar mai puțin în monitor. Ce te faci însă dacă ai un PC puternic, care generează rapid 100+ FPS în jocuri, iar monitorul tău poate oferi doar 60 FPS? Un ecran cu 144Hz este cea mai bună opțiune, deoarece majoritatea jocurilor noi folosesc 100-200 FPS.

Cu un monitor de gaming ai cea mai bună fidelitate vizuală a jocului, dar asta nu înseamnă că nu îl poți folosi și la alte activități pe calculator, îți poate îmbunătăți productivitatea muncii și în alte domenii.

Monitorul de gaming, pe lângă ecranul standard al laptopului sau cel office obișnuit, conferă o serie de avantaje cheie, mai precis,

  • câmp vizual mai larg și plus de realism, esențiale în jocurile de curse, simulatoarele de zbor sau în jocurile open-world. Imaginează-ți că  explorezi o lume virtuală imensă așa cum este cea din Red Dead Redemption 2, cu priveliști ce trec dincolo de constrângerile unui singur ecran. Este momentul în care nu doar joci, ci trăiești o experiență.
  • mai mult spațiu pentru orice. Cu un ecran în plus poți ține mai multe informații la vedere, ești mai conștient de împrejurimi, detectezi inamicii din joc mai repede și orice mișcare cu vederea periferică, fără să reduci concentrarea asupra țintei principale.
  • multitasking ușor și productivitate îmbunătățită. Poți jongla rapid între aplicații multiple și sutele de tab-uri deschise în browser.

You may also like...