Cele mai bune telefoane ale anului

Dacă vrei un telefon bun acum, ai de unde alege, dintre cele mai bune telefoane, atât de la brandurile majore, precum Apple, Samsung sau Google, cât și de la producători mai mici, dar la fel de inventivi, pe care nu putem să-i trecem cu vederea, precum Xiaomi și Huawei.

Poate vrei să aibă unele dotări mai speciale, sau să scrie pe el un anume brand mai ușor de recunoscut de ”dușmanii tăi”, totul depinde doar de cât de mult ești dispus să plătești.

Indiferent de brand, fiecare producător are câte un model de top, cel la care râvnesc toți utilizatorii, cel care demonstrează ceea ce pot face inginerii săi. Telefoanele de top nu sunt doar pentru cei care vor să aibă primii acces la tehnologii de ultimă oră, ci și pentru cei care le folosesc la capacitatea lor maximă, pentru că un smartphone din ziua de azi este un adevărat birou mobil, fiind extrem de util în orice moment.

Cum aleg cel mai bun smartphone?

Cele mai importante criterii la care trebuie să fii atent când îți alegi telefonul mobil sunt bineînțeles caracteristicile tehnice:

  • procesorul – este inima telefonului, cel care îi definește performanța, deci un model mai rapid este mai bun. Este adevărat că în timp, pe măsură ce instalezi noi update-uri de software și aplicații, telefonul va merge din ce în ce mai greu.
  • memoria – este esențială pentru rularea sistemului de operare și a aplicațiilor, deci o memorie mai mare face un telefon mai bun.  Modelele de top din 2019 au până la  6 GB RAM, dar și 4 GB RAM sunt suficienți pentru a putea ține în memorie mai multe aplicații deschise simultan.
  • posibilitatea de stocare – este foarte importantă pentru a instalarea aplicațiilor pe telefon. Foarte multe telefoane ieftine cu Android, au alocat circa 1 GB pentru instalarea aplicațiilor. Deși pare mult, după câteva update-uri ale aplicațiilor de sistem, această memorie se va înjumătăți, iar un card de memorie nu prea rezolvă problema, pentru că aplicațiile de sistem nu pot fi mutate pe card.  Astfel,  un telefon cu 8 GB memorie internă poate fi considerat minimul acceptabil, cu card extern pentru stocare, iar dacă faci multe poze și asculți multă muzică nu îți vor ajunge nici 32 GB de memorie internă, deci ai putea chiar căuta un model cu 128 GB.
  • ecranul – dacă are o dimensiune mai mare vei citi texte mai ușor, vizualiza imagini și clipuri, dar ecranul mai mare presupune și o dimensiune mai mare a telefonului, deci aici alege în funcție de preferințele personale. Rezoluția minimă ar trebui să fie Full HD (1080 x 1920 pixeli), ideal fiind un ecran QHD (1440 x 2560 px).
  • bateria – orice smartphone trebuie încărcat zilnic, dar nu trebui să fii în situația de a-l încărca și în timpul zilei. O baterie de minim 3000 mAh este de dorit, dar există și modele cu acumulatori mai mari, dacă ai nevoie de mai multă autonomie.

Alte detalii suplimentare, pe care trebuie să le ai în vedere, dacă vrei să ai un telefon cu adevărat ieșit din anonimat:

  • camera foto – o caracteristică care nu poate să lipsească într-o perioadă în care telefoanele mobile au cam înlocuit camerele foto compacte. Aici importanți nu sunt megapixelii, ci dimensiunea fizică a senzorului și a pixelilor individuali, apertura lentilei cât mai mică (f2.0 sau mai mic), pentru a realiza fotografii bune în condiții slabe de iluminare.
  • încărcarea rapidă – o facilitate care nu ar trebui să lipsească, mai ales dacă bateria se descarcă în câteva ore de utilizare intensă.
  • încărcarea wireless – nu e neapărat un moft, ci chiar de mare utilitate.
  • funcții extra – rezistența la praf și la apă, controlul prin gesturi, fără atingerea ecranului,  funcția Aways On (ecran pornit tot timpul, care afișează notificările primite), scannerul de amprentă sau de iris, etc.

Iată câteva dintre cele mai bune telefoane ale anului 2019:

Cel mai puternic smartphone al momentului: Samsung Galaxy Note 10 Plus

Cel mai puternic smartphone al momentului: Samsung Galaxy Note 10 Plus

Note 10 Plus este solid, atractiv, construit pornind de la modelele Galaxy anterioare, descoperind următorul nivel de performanță.

Galaxy Note10+ oferă o nouă experiență mobilă: calculator, consolă de jocuri, studio de film și pen inteligent, toate într-un singur dispozitiv.

Design-ul extrem de subțire, este realizat din 
oțel inoxidabil și sticlă ultra-șlefuită, îmbinate într-o combinație perfectă.

Funcția de încărcare super rapidă, în doar 30 de minute, dar și puterea de a încărca alte dispozitive, capacitatea de stocare a unui adevărat hard-disk de 256G, procesorul inteligent care preîncarcă aplicațiile frecvent utilizate pentru o lansare rapidă a acestora, toate sunt motive pentru care să-ți dorești acest model.

Desigur că toate aceste specificații nu pot avea un preț mic. Dacă vrei să știi mai multe detalii și informații despre prețului lui intră aici.

Cel mai frumos smartphone: Apple XR

Cel mai frumos smartphone: Apple XR

În ultimii ani, smartphone-urile au devenit din ce în ce mai mari. La fel și modelele entry-level de la iPhone au ecrane de 6.1″. Deși au un preț destul de ridicat, au reușit să întoarcă multe priviri când au fost lansate în Septembrie. Nu doar datorită celor 6 variante de culoare, dar și design-ului frumos din aluminiu.

Apple XR adaugă valoare, datorită numeroaselor dotări, precum design-ul full-screen, sistemul remarcabil de recunoaștere a feței, plus procesorul puternic și rapid A12 Bionic.

Ecranul într-adevăr nu are rezoluția de XS, dar densitatea pixelilor este la fel ca la iPhone 8 – deci suficient de bună. Singura cameră este puternică, durata de viață a bateriei este uimitor de bună, astfel încât modelul poate fi o alegere foarte bună de la Apple.

Prețul lui este destul de măricel, dar chiar merită, mai multe detalii le poți afla aici.

Smartphone-ul cu fotografii uimitoare: Huawei P20 Pro

Smartphone-ul cu fotografii uimitoare: Huawei P20 Pro

Lansat în primăvara lui 2018, P20 Pro nu are doar trei camere, ci trei camere construite în colaborare cu Leica, pe spatele lui. Toate trei lucrează inteligent împreună, pentru a alege care lentile, care setări sunt cele mai bune pentru o anumită fotografie. Iar rezultatele sunt excepțional de bune.

Senzorul pentru amprentă este pe fața telefonului, o alegere foarte bună. Desigur, asta înseamnă ceva mai puțin ecran, dar este mai usor când telefonul este pe masă, de exemplu. Recunoașterea facială funcționează bine, deși nu la fel de bine ca iPhone Face ID.  Și arată bine.

Este un telefon extraordinar, iar mai multe detalii despre el poți vedea aici.

Xiaomi Mi 8 Pro, telefonul cu spatele transparent

Xiaomi Mi 8 Pro, telefonul cu spatele transparent

Brandul este chinezesc, cunoscut pentru dotările de top ale telefoanelor sale, la prețuri agresiv de mici. Spatele puțin transparent arată bine , la fel ca și ecranul de 6.2″ AMOLED. Este unul dintre puținele telefoane dotate cu cea mai nouă tehnologie de deblocare: senzor de amprentă îngropat chiar în ecran.

Telefonul nu are încărcare wireless, ceea ce e păcat și nici memorie expandabilă, ci doar 128GB preinstalați. Este un telefon grozav, iar mai multe detalii despre prețul lui poți vedea aici.

Sony Xperia 10 Plus – ecran mare 21:9

Sony Xperia XZ3

Sony are display lat, format 21:9, care permite utilizarea a două aplicații simultan, un multitasking îmbunătățit, cu divizarea ecranului.

Ecranul mai lung oferă posibilitatea de derulare mai ușoară și face ca telefonul să se așeze mult mai ușor în mână, având o formă subțire și elegantă, ușor de utilizat.

Frumusețea acestui model se îmbină cu durabilitatea, grație tehnologiei Corning® Gorilla® Glass 5.

Află mai multe despre acest telefon aici.

BlackBerry KEYone – design inovator, care reinventează modul în care comunicăm

BlackBerry KEY2

BlackBerry KEYone are tastatură, fiecare tastă putând fi programată pentru a deschide contacte sau aplicații importante.

Tastatura răspunde la gesturile tactile asemănătoare unui tuochpad, pentru a naviga foarte ușor în browser sau pe aplicația de email.

Sunt persoane care tânjesc după o tastatură la telefonul lor, iar dacă ești una dintre acestea, și ai nevoie de performanță decentă, poți alege acest model. Vezi mai multe detalii aici.

Google Pixel 3, dacă îți plac telefoanele mai mici

Google Pixel 3

Ceva mai mic decât Pixel 3 XL, dar cu un design mai drăguț decât acesta, mai puțin intruziv. Ca performanță, cele două modele sunt aproape identice, cu o cameră îmbunătățită față de Google Pixel 2. Este la fel de bună în condiții de luminozitate scăzută ca și cea a lui Huawei P20 Pro, de exemplu. Are un software pentru apeluri extraordinar, care lasă robotul să răspundă pentru tine, ceea ce poate fi foarte util. Mai multe detalii despre Google Pixel poți vedea aici.

OnePlus 6T, un telefon în plină glorie

OnePlus 6T

Este al doilea telefon al anului de la OnePlus, fără mufa pentru căști pe care compania o adăugase inițial. Dar este un mare pas înainte. Are senzor de amprentă ascuns sub display, și da, este unul dintre cele trei telefoane care au această dotare, și parcă cea mai rapidă.

Are și cea mai drăguță animație de deblocare, deasemenea. Camera nu te dă pe spate, iar absența încărcării wireless este iarăși un minus, cu toate acestea însă OnePlus 6T se dovedește a fi destul de inovativ pentru o companie mică. Detalii despre prețul lui se pot vedea aici

Nokia 7.2, un model foarte așteptat

Nokia 7.1

Cel mai bun model al anului 2019 de la Nokia, mai bun decât Nokia 8. Iar asta datorită ecranului extraordinar, care are o luminozitate intensă, iar optimizarea locală a contrastului asigură o experiență de afișare uimitoare, oriunde și oricând. Designului drăguț, durata destul de lungă de viață a bateriei, alături de prețul decent, sunt motive pentru a alege acest model. Camerele duale, o versiune aproape originală de Android și construcția solidă, fac să merite investiția. Mai multe detalii despre el aici.

Huawei Mate20 Pro, neted, strălucitor și frumos

Huawei Mate20 Pro

Este un telefon senzațional, ca să spunem totul într-un singur cuvânt. Fiecare aspect pozitiv de la P20 Pro se regăsește aici, semnificativ îmbunătățit. Cele trei camere de pe spate sunt îmbunătățite și rearanjate, într-un pătrat distinctiv. Senzorul de amprentă încastrat în ecran a fost adăugat. Iar cel mai bun dintre toate este încărcarea wireless în două direcții. Deci nu îți încarci doar telefonul tău, ci poți folosi încărcarea wireless a lui Mate20 Pro pentru a încărca un alt dispozitiv wireless, chiar de la alt brand.

Camerele sunt absolut superbe, echilibrând controlul manual cu utilizarea intuitivă și efectele sofisticate. Mai multe detalii despre el poți vedea aici.

Apple iPhone XS Max, cel mai bun telefon al anului

Apple iPhone XS Max

Apple a făcut întotdeauna telefoane bune și s-a menținut mereu în top, dar parcă în 2018 rivalii sunt foarte aproape, în special Huawei Mate20 Pro. Dar cu iPhone XS și similarul său mai mare, XS Max, Apple a punctat în toate direcțiile.

Designul este neschimbat de anul trecut, dar ce design! Opulență și splendoare, inclusiv la versiunea suplimentară gol

Durata de viață a bateriei este excepțională, Face ID-ul extraodinar este încă și mai bun, iar procesorul este atât de puternic încât va dura ceva timp până când dezvoltatorii de aplicații să ajungă să îl folosească la maxim.

Camerele au fost îmbunătățite cu un număr mai mare de pixeli într-un senzor și o putere mai mare de focusare.

Mai multe Animoji adorabile, dar și Memoji distractive cu care îți poți crea propriul look bazat pe emoji.

Mai multe detalii despre acest câștigător adevărat, vezi aici.